In de Facebookgroep ‘Het nieuwe eten, koolhydraatarm en vet gezond!‘ die ik samen met Rianne beheer, kwam de vraag of er iemand een braadzakrecept had. De vraag kwam van een dame met een respectabele leeftijd; voor zover ik weet het oudste lid van onze groep. Ze gaf nog aan dat ze voldoende recepten kon vinden op internet, maar geen idee had welke nu paste binnen onze gezonde leefstijl.

Experimenteren

Aangezien er geen reacties kwamen, ging ik de afgelopen dagen zelf experimenteren. Ik had nog nooit eerder een braadzak gebruikt, maar dat was geen probleem. Voor alles is een eerste keer, tenslotte. De mevrouw in kwestie woont alleen en wilde geen gigantische hoeveelheden. Daarom ging ik aan de slag met kipdrumsticks. Ze zijn redelijk klein en daarom kun je het recept makkelijk aanpassen aan je eigen situatie. Gebruik gewoon meer of minder drumsticks. Er passen ongeveer 5 drumsticks naast elkaar in de zak. Ik denk dat je ze beter niet kunt gaan stapelen.

Alles in de zak

Alles gaat bij dit recept in de zak: groenten, vlees, kruiden en extra vet. De olijfolie dient tevens als extra vloeistof om te zorgen dat de boel lekker gaat stomen.

Door de bereidingswijze was het vlees heel lekker mals en zowel het vlees als de groenten waren heerlijk van smaak. Experimentje geslaagd.

Tip: gebruik een diep bord zodat je ook het vocht uit de zak mee kunt opscheppen. Het zit vol met smaak en gezonde vetten. Van de olijfolie en de kip.

Drumsticks met groenten uit de braadzak

  • Voor de drumsticks:
  • 5 drumsticks met vel (vanwege de gezonde vetten)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl Himalayazout
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • Voor de groenten:
  • — of vervang door een zak grofgesneden roerbakgroenten —
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 1 niet te grote prei
  • Kruiden en zo:
  • — of vervang door eigen kruidenmengsel naar smaak —
  • 1/2 tl elk van Himalayazout en verse peper
  • 1 tl elk van gemalen kurkuma, gemalen koriander, gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder
  • 1 1/2 tl elk van gedroogde oregano en gedroogde basilicum
  • 4 el olijfolie

Drumsticks met groenten uit de braadzak

  • Meng de kruiden voor de drumsticks en wrijf de drumsticks daarmee in.
  • Maak de groenten schoon en snijd ze niet te klein.
  • Meng de kruiden in de braadzak.
  • Meng de groenten met de kruiden in de zak.
  • Voeg de 4 el olijfolie toe.
  • Leg de zak op een bakplaat. Verdeel de groenten goed over de zak en leg de drumsticks er plat bovenop.
  • Sluit de zak met de sluitclip die bij de braadzak hoort.
  • Bak ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celcius.
  • Let op bij het oppakken of openen van de zak want de zak is heet en er kan hete stoom ontsnappen.

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.