Als je deze romige knolselderijsoep gaat eten dan vind je allerlei verrassingen op de bodem van je bord of soepkom. Knapperig gebakken spekjes, groenten en appel en stukjes gekookt ei. Een echt verwensoepje dus.

Wij kregen deze knolselderijsoep++ bij m’n moeder. Met liefde gemaakt van knolselderijtjes uit eigen tuin. Dank je wel mam, voor de heerlijke soep en voor het recept!

Deze soep en de Real Meal Revolutie

Knolselderij, wortel en slagroom staan op de oranje lijst A van de koolhydraatarme leefstijlmethode van de Real Meal Revolutie. Appel staat op de oranje lijst B. Deze soep is daardoor niet geschikt voor mensen die zich in fase 3 bevinden. Wanneer je nog wilt of moet afvallen dus. Meer hierover lees je in de voedingslijsten met (korte) uitleg.

In fase 1, 2 en 4 is deze soep wel helemaal oké! Je kunt dan (weer) volop genieten van o.a. knolselderij. De vele vezels in de knolselderij die wij zelf niet kunnen verteren, vormen een bron van voedsel voor onze goede darmbacteriën. Die maken er energie van voor de darmcellen. Zo houd je je darmen en daarmee je lijf en geest gezond!

Romige knolselderijsoep met verrassingen

  • Voor de soep:

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 750 g knolselderij

  • kokosvet

  • 750 ml (botten)bouillon

  • verse peper en Keltisch zeezout

  • peterselie of selderij

  • Voor de verrassingen:

  • 200 g spekjes

  • 200 g knolselderij

  • 200 g wortel

  • 200 g champignons of paddenstoelen

  • 1 appel

  • roomboter (om in te bakken)

  • 2 eieren, gekookt

  • 100 ml slagroom

Romige knolselderijsoep met verrassingen

  • Voor de soep: Maak de knoflook, ui en knolselderij schoon.
  • Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de knolselderij in blokjes.
  • Smelt het kokosvet en smoor hierin de ui, knoflook en knolselderij. Roerbak de groenten totdat de knolselderij lichtbruin en beetgaar is.
  • Voeg de (botten)bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes pruttelen totdat de knolselderij goed gaar is. Pureer de soep dan met een staafmixer.
  • Breng de soep op smaak met verse peper, Keltisch zeezout en de peterselie of selderij.
  • Voor de verrassingen:
  • Bak de spekjes in een (braad)pan tot ze lekker krokant zijn. Haal ze uit de pan en doe ze in een kommetje.
  • Maak ondertussen de knolselderij en wortel schoon en snijd deze in juliennereepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Roerbak elke groente afzonderlijk in wat spekvet en/of kokosvet tot ze goudbruin en beetgaar zijn. Doe elke groente in een apart kommetje.
  • Haal het klokkenhuis uit de appel en snijd de appel in stukjes. Bak de appel in wat roomboter tot deze goudbruin en gaar zijn. Doe ze in een kommetje.
  • Pel de eieren en snijd deze in stukjes. Doe ze in een kommetje.
  • Klop de slagroom lobbig en doe deze ook over in een kommetje.
  • Schep wat spekjes, groenten, appel en ei uit de kommetjes in een soepkom en schenk daar de knolselderijsoep over. Serveer met een flinke klodder slagroom.

2 REACTIES

  1. Lijkt me een lekker soepje.
    Ik zal hem eens maken.
    Ik tegenwoordig vaak knolselderij in huis.
    Ik bak hem geregeld nu, hij is gebakken ook erg lekker.

Geef hier je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.